Nähtävyydet


Verikirkko eli Kristuksen ylösnousemuksen katedraali

Tämä uusbysanttilaista tyyliä edustava näyttävä ortodoksinen kirkkorakennus rakennettiin Gribojedovin kanavan varrelle 1883-1907. Kirkon suunnittelu on arkkitehti Alfred Parlandin käsialaa. Kirkko on omistettu Aleksanteri II muistolle.

Tyylikkäässä kirkossa on yhteensä yhdeksän kullattua kupolia, ja se kohoaa yli 80 metrin korkeuteen. Värikkäät kaakelit ja mosaiikit luovat kirkolle uniikin ulkokuoren, ja sen lopulliset seinämaalaukset toteutettiin mosaiikkeina. Kirkkoon mahtuu 1600 henkilöä.

Kirkko on avoinna 10:30-18.00, mutta suljettu keskiviikkoisin.
Kirkon osoite: Naberezhnaja kanala Griboedova, 2
Lähin metroasema: Nevski prospekt

Eremitaasi

Yksi tunnetuimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, Eremitaasi, sijaitsee Palatsiaukiolla. Hulppean kokoinen museo koostuu kuudesta eri rakennuksesta ja pitää sisällään lähes kolme miljoonaa eri taide-esinettä. Museosta löydät esimerkiksi Michelangelon, Pierre Auguste Renoirin sekä Leonardo Da Vincin taidetta.

Yksi tunnetuimmista rakennuksista on Talvipalatsi, joka valmistui 1700-luvun alussa ja toimi Pietari Suuren keisarillisena palatsina. Palatsissa on Pietari Suuren muistolle omistettu muistonäyttely, jossa sisustusesineet on rekonstruoitu käyttämällä hänen omia esineitään.

Museo on auki 10:30-18, ja keskiviikkoisin sekä perjantaisin klo 21 saakka. Maanantaisin museo on suljettu.
Museon osoite: Dvortsovaja ploshad, 2
Lähin metroasema: Admiralteiskaja, Nevskij prospect, Gostinnyij dvor

Pietarhovi

Pietarhovin palatsi- ja puistoalue sijaitsee n. 30km päässä Pietarin keskustasta. Vaikka palatsia alettiin rakentaa vuonna 1712, lopullisen ulkomuotonsa se sai vasta 1747-1752. Jopa Versaillesin veroisena tunnetun puiston keskeinen suihkulähdekaskadi on ehkä tunnetuin yksityiskohta palatsilla, ja sen esikuvana on toiminut Aurinkokuningas Ludvig XIVn Château de Marly-palatsi, joka myöhemmin tuhoutui.

Pietarhovin alemmassa puistossa on peräti 102 hehtaarin kokoinen puistoalue, joka on suunniteltu ranskalaisen muotopuutarhan tyyliin. Puistosta käsin voit ihailla tietysti itse palatsia, mutta myös sen lukuisia suihkulähteitä, puutarhan kukoistusta sekä huvimajoja. Ylempi puisto toimi Pietari Suuren aikaan kasvimaana, jossa kasvoi mm. vihanneksia. Ranskalaishenkiseksi se muotoutui 1700-luvun loppupuolella, kun puistoon rakennettiin suihkulähteet.

Osoite: Pietarhovi, sijaitsee Suomenlahden rannalla n.30km Pietarin keskustasta länteen
Aukioloajat: 9-20 (Alempi puisto)

 

 


Pietarin kaupunkikierros
alk 45€