Yksilöllinen Eremitaasi -retki

4 h
alk. 160 € / hlö

Kuudesta erillisestä rakennuksesta koostuva Eremitaasi sijaitsee Nevajoen rannalla Pietarin keskustassa. Eremitaasi on kaupungin suosituin nähtävyys, ja rakennus on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista museoista. Eremitaasi on jokaisen Pietarissa vierailevan ”pakollinen” kohde. 1760-luvulta eteenpäin Talvipalatsi oli venäläisten tsaarien koti. Näyttävällä paikalla Nevajoen rannalla sijaitseva barokkityylinen palatsi muodostaa ehkä Pietarin vaikuttavimman nähtävyyden.

Talvipalatsia rakennettiin vuodesta 1754 vuoteen 1762 Pietari Suuren tyttärelle keisarinna Elizabethille. Valitettavasti Elizabeth kuoli ennen linnan valmistumista ja ainoastaan Katarina Suuri ja hänen jälkeläisensä ehtivät nauttia linnan loistokkuudesta. Eremitaasin taidemuseo on Venäjän suurin taidegalleria ja yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista taidemuseoista. Museo perustettiin vuonna 1764, jolloin Katarina Suuri osti 255 maalausta Berliinistä. Nykyään Eremitaasissa on yli 3 miljoonaa esinettä ja monipuolinen valikoima taidetta ja esineitä koko maailmasta – vanhasta Egyptistä Eurooppaan asti. Eremitaasin kokoelmat muodostuvat mm. Leonardo da Vincin, Michelangelon, Rafaelin ja Titianin teoksista sekä Rembrandtin ja Rubensin uniikeista kokoelmista. Näyttelyssä on myös monen ranskalaisen impressionistin, kuten Renoiren, Cezannen, Monetin ja Pissarron, teoksia. Museossa voi lisäksi ihastella Van Goghin, Matissen, Gauginin ja Rodinin taidetta. Kokoelma on valtava ja vaihteleva, ja tärkeä nähtävyys kaikille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta ja historiasta.

Vierailijalla on Eremitaasin yleisten tilojen lisäksi mahdollisuus osallistua yksityiselle retkelle museon suljettuun osaan -  aarrekammioon!

Vierailut aarrekammioon voidaan järjestää vain etukäteen varattuna lisensoidun matkatoimiston kautta. Aarrekammio sai nimensä 1700-luvulla Katarina Suuren aikana ja siellä on yksi Eremitaasin kiinnostavimmista kokoelmista. Aarrekammio koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on kultahuone, jossa esitellään teoksia mm. Euraasiasta ja Mustaltamereltä. Kultahuoneessa on noin 1500 kullalla tehtyä teosta, joilla on syntyperä seitsemänneltä vuosisadalta eKr. aina 1800-luvulle asti. Aarrekammion toisessa osassa - timanttihuoneessa - on esillä jalokivikäsityön kehitys kolmannelta vuosituhannelta eKr. aina 1900-luvulle asti.
 

Lisätietoa

Yksilölliset retket järjestetään pienemmälle osallistujamäärälle erikseen tilattuna. Lisätietoja ja varaukset laivalta.