Yksilöllinen retki: Pavlovsk

5 h
alk. 180 €

Pavlovsk vierailun arvoinen kohde sen puiston ja palatsin vuoksi. Puisto on yksi suurimmista ja hienoista englantilaistyylisistä puistoista Iso-Britannian ulkopuolella.

Pavlovskin keisarillinen palatsi sijaitsee hieman Pietarin ulkopuolella. Pavlovsk oli keisari Paul I:n (Katarina Suuren poika) residenssi. Tämä näyttävä palatsi sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upeat näkymät englantilaistyyliseen puistoon, jonka läpi virtaa kaunis joki. Pavlovsk on viimeisin rakennettu keisarillinen tila Pietarin lähettyvillä. Tämä neoklassistinen palatsi on nimetty tsaari Pavelin (Paul) mukaan, ja ympäröivät puistomaisemat sisältävät vaikutteita keisari Paulin ja etenkin hänen vaimonsa, saksalaisen Maria Fedeorovnan tyylistä.

Vaikka Paulin ja hänen äitinsä Katariina Suuren suhde oli kylmä, Katariina Suuri halusi lahjoittaa 607 hehtaarin maa-alueet pojalleen. Syynä saattoivat olla Katarina Suuren vaikeudet elää poikansa kanssa Tsarskoe Selossa yhdistettynä toivomukseen pitää poika ja hänen perheensä mahdollisimman lähellä. Virallinen syy lahjoitukseen oli Katariina Suuren lapsenlapsen, tulevan Tsaari Alexander I, syntyminen.

Lisätietoa

Yksilölliset retket järjestetään pienemmälle osallistujamäärälle erikseen tilattuna. Lisätietoja ja varaukset laivalta.