Ilman viisumia Pietariin!

Viisumivapaus

Moby St. Peter Line tarjoaa mahdollisuuden lähteä tutustumaan Pohjoisen Venetsiaksikin tunnettuun Pietariin helposti ja vaivattomasti. Voit toteuttaa matkasi päiväristeilynä tai hotellipakettina M/S Princess Anastasialla. Se, että matkaan voi lähteä ilman viisumia säästää aikaa ja rahaa. Matkakuumeen yllättäessä voit lähteä kanssamme matkaan vaikka saman tien!

Moby St. Peter Linen viisumivapaus koskee laivamatkoja, joissa paluu tapahtuu 72 tunnin sisällä saapumisesta Pietariin.
Lain mukaan matkustajan täytyy saapua ja lähteä samalla tavalla (tässä yhteydessä laivalla) ja olla osa järjestettyä retkiryhmää (tässä tapauksessa City Bus Tour). 72 tunnin viisumivapaa-ajanjakso alkaa matkustajan ylitettyä Venäjän rajatarkastus.

 

Muutamia perussääntöjä viisumivapaalle matkalle:

 • Matkustaja on varannut Moby SPL:n risteilyn tai meno–paluu-laivamatkat sekä shuttle-bussilipun (City Bus Tour)
 • Kaikkien matkustajien on esitettävä passi lähtöselvityksessä ennen laivaan nousemista.
 • Schengen-alueen viisumia tarvitsevien matkustajien viisumin on oltava monikertaviisumi Pietarin risteily- ja hotellimatkoilla. Kertaviisumi kelpaa vain yhteen suuntaan matkustettaessa.
 • Jos matkustaja oleskelee Pietarissa pidempään kuin yhden päivän, matkustajan on esitettävä Venäjän rajaviranoimaisille maksettu varauksen hotellivoucher. Rekisteröintimenettelyjen suorittaminen hotellissa on pakollista.
 • Airbnb-palvelun kautta varatut majoitukset eivät ole sallittuja viisumivapaalla matkalla.
 • Ilmoita majoitusliikkeen tiedot ja toimita kopio varausvahvistuksesta Moby St. Peter Linelle ennen matkalle lähtöä (myynti@stpeterline.com tai yhtiön lähtöselvitykseen). Matkustajalle ei myönnetä pääsyä rajan yli Pietarissa, jos tällä ei ole esittää virallista majoitusdokumenttia.
 • Moby SPL takaa majoituksen hotelleissa vain, jos se on varattu Moby SPL:n kautta.
 • Jos hotelli kieltäytyy majoittamasta matkustajaa, Moby SPL ei ole vastuussa eikä korvaa matkustajalle tästä aiheutuvia kuluja.
 • Huom! Osa Pietarin hotelleista ei majoita viisumivapaita matkustajia tai majoittaa matkustajan vain, jos hotelli on varattu Moby SPL:n kautta. Älä varaa majoitusta erikseen seuraavista hotelleista: Courtyard by Marriott St. Petersburg Vasilievsky, Courtyard by Marriott Pushkin Hotel, Renaissance St. Petersburg Baltic, Ghotel on Nevsky, M-hotel, Pushka INN hotel
 • Mikäli matkustaja ylittää 72 tunnin viisumivapauteen oikeuttavan ajan, matkustajan on maksettava kaikki rikkomukseen kohdistuvat kulut.
 • 72 tunnin viisumivapauden rikkomisen jälkeen matkustaja käännytetään Venäjältä välittömästi. Rikkomuksesta seuraa sakko sekä viiden vuoden maahantulokielto.

Kaikilla ajoneuvojen kuljettajilla on oltava Venäjän viisumi.

Täydelliset viisumivapauteen edellyttävät säännöt englanninkielisiltä kotisivuiltamme