Lasten Pietari

St. Peter Linella lasten hauskanpito alkaa, kun laiva lähtee satamasta. Sekä Princess Marian että Princess Anastasian lasten klubeilla on iloisen värikkäät leikkihuoneet, joissa on mukavaa viettää aikaa ja leikkiä. 

Perheiden Pietari

Pietarin historia on niin monipuolinen ja värikäs, että lapsikin varmasti innostuu kaupungin tarinoista. Pietari Paavalin linnoitus on lapsia kiehtova kohde. Linnoituksen yhteydessä on jännittävä tykistömuseo, jonka pihalta löytyy lapsia houkuttelevia vanhoja tykkejä. Näissä on kiva leikkiä ja kiipeillä. Pietarin vanha eläintarha sijaitsee aivan linnoituksen läheisyydessä ja sieltä löytyy eksoottisempiakin eläimiä, joita ihmetellä. St. Peter Line järjestää myös kokopäiväretkiä Pietarhoviin, joihin sisältyy jännittävä kanaaliajelu. 

Yövy mukavasti perheen kanssa ja polski kylpylässä

Jos päätät perheesi kanssa yöpyä Pietarissa viisumivapaasti, suosittelemme lapsiperheille Sokos Hotel Palace Bridgeä, jonka kylpylässä koko perhe viihtyy pidempäänkin. Hotellin kylpylä on avoinna alle 18-vuotiaille klo 7.00-18.30 (huoltajan/valvojan seurassa).  Viettäessäsi enemmän aikaa Pietarissa jää aikaa vierailla esimerkiksi perinteikkäässä venäläisessä, yli 120-vuotisen historian omaavassa Sirkus Fontankassa, jonka esityksissä seikkailevat niin karhut, apinat kuin pingviinitkin. Esityspäivät ja ajat kannattaa tarkistaa etukäteen. 

Ostoksia, huvittelua ja vapaa-ajan viettopaikkoja

Lasten ehdoton suosikki on huvipuisto Happylon ostoskeskus Galleriassa, osoitteessa Ligovsky prospekt 30 (lähin metroasema: Pl. Vosstaniya). Happylon on merirosvosaari, mistä löytyy huvipuistolaitteita, pelikoneita, 5D-elokuvateatteri ja paljon muuta. Huvipuistosta löytyy omat alueet niin pienille kuin isommillekin lapsille. Keskustan ostoskeskuksista myös Bolshoi Gostiny Dvorista, osoitteessa Nevsky Prospekt 35, löytyy lasten leikkipaikka, jossa perheen pienimmät voivat purkaa energioitaan kesken kaupunkiin tutustumisen.

Kretovskyn saari

Tukholman tapaan Pietarin alue muodostuu lukuisista saarista, joista Kretovskyn saari yksi kauneimmista. Tällä vihreällä ja kukkia täynnä olevalla saarella sijaitsee myös Divo Islandin huvipuisto. Saarelle pääsee laivan tai katamaraanin kyydissä, jolloin matka kuluu maisemia ihaillessa. Saarella on myös ravintoloita, lukuisia kahviloita ja kioskeja.

Yelagin saari

Lähellä Kretovskyn saarta sijaitseva Yelagin saari on loistava paikka viettää vapaa-aikaa ja rentoutua. Saarelle pääsee pienen sillan, todellisen ”mini Peterhofin” kautta. Saarella on ainutlaatuinen englantilainen puisto joka ympyröi kaunista Yelagin saaren palatsia. Saarella sijaitsee myös kasvihuone, hevostalli, musiikkipaviljonki, eläintarha ja virkistysalue, jossa on paljon ravintoloita, kahviloita ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kuten lentopallokenttiä.

Sirkus

Chenizellin sirkus sijaitsee aivan Pietarin keskustassa, Fontanka-joen varrella. Pietarin sirkus on rakennuksena yksi kauneimmista sirkusrakennuksista, jossa myös tekninen toteutus on otettu hyvin huomioon. Sirkuksen ohjelmistossa on mitä uskomattomimpia esityksiä: huimapäiset akrobaatit taiteilevat katonrajassa kun taas jännittäviä meren eläimiä varten areena muutetaan jättimäiseksi uima-altaaksi. Mainioissa eläinnumeroissa esiintyvät mm. reesusapinat, vietnamilaiset kääpiösiat, venäjänvinttikoirat, tiikeripythonit,, värikkäitä papukaijoja ja monia muita. Tiedossa on fantastinen show, jossa taidokkaiden ja hauskojen esitysten lisäksi on mm. valo- ja ääniefektejä sekä laulavia vesiputouksia.

The Neptune Planet -merimaailma

The Neptune Planet on Venäjän suurin merimaailma. Tässä uskomattomassa ”merenalaisessa museossa” on todella paljon nähtävää, mm. 4.5 tuhatta elävää olentoa: harvinaisia kaloja, vaarallisia haita, hylkeitä ja paljon muita mereneläviä. Merimaailmassa sijaitsevan vedenalaisen tunnelin läpi käveleminen on todellinen elämys, jossa pääset näkemään vedenalaisen elämän koko komeudessaan ja kaikissa väreissään aivan pääsi yläpuolella. Tämä kiehtova vedenalainen maailma sopii koko perheelle, sillä se kiehtoo niin lapsia kuin aikuisiakin.

Baletti

Baletti on aina ollut olennainen osa Pietarin kulttuuritarjontaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen on maailmankuulu Mariinski-teatteri, jossa on vuosien varrella esitetty lukemattomia korkeatasoisia esityksiä. Mariinski-teatterin ylellinen ja koristeellinen sisustus vetää vertojaan mm. Pariisin Ooppera-talolle.

Lisätietoja:

Lasten kanssa Pietariin
alk 136 € / hytti