Pietarin kaupunkikierros

noin 3 h
45 € / aikuinen, 25 € / lapsi 7-12 v

Pietari on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. Eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin verrattuna Pietari on kaupunkina uusi. Pietari on levittäytynyt Nevajoen rannoille sekä suistoalueelle ja sen lukuisille saarille. Bussikierroksen aikana kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräävät henkiin ajettaessa pitkin kaupungin vilkkaita katuja ja Nevan rantoja.

Iisakin aukiota hallitsee Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko. Kirkko on nykyään museona. Retki jatkuu Nevajoen toiselle puolelle Vasilinsaarelle, jossa pysähdymme ihailemaan joen upeaa näkymää. Nevajoen rannalla näemme myös Pietari-Paavalin linnoituksen, johon kaupunkia on alettu alun perin rakentaa. Vastapäätä linnoitusta Nevan toisella puolella sijaitsee Eremitaasi. Näemme myös koristeellisen ja kauniin Verikirkon, joka on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881. 

Ajamme myös Nevsky Prospektia pitkin. Pietarin pääkatu Nevsky Prospekt on 4,5 km pitkä, ja kadun varrella sijaitsee runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita. Nevsky Prospekt on myös kaupungin suosituinta ostosaluetta ja parhaimmat liikkeet löytyvät läheltä Gostiny Dvorin kauppakeskusta.

Retken aikana näemme Senaatin aukiolla sijaitsevan Pietari Suuren muistopatsaan, Vaskiratsastajan. Koko Pietarin upea kaupunki on oikeastaan muistomerkkinä kaupungin perustajalle Pietari Suurelle. 

Kaupunkikierroksella ei käydä nähtävyyksissä sisällä.

Lisätietoja retkestä

Retken kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Retkeltä voi jäädä pois keskustassa, Sokos Hotel Vasilievskyn luona tai satamassa. Huomioithan, että jos palaat satamaan retken jälkeen ei maihinnousu laivaan ole vielä alkanut. Maihinnousu laivaan alkaa n. 3 tuntia ennen laivan lähtöä.

HUOM!

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retket voidaan perua mikäli retkelle ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia. Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien järjestäjä pidättää oikeudet kaikkiin muutoksiin.

Tutustu myös retkien tilausehtoihin.

Pietarin kaupunkikierros
alk 45 € / hlö