Pietarin kaupunkikierros, Iisakin kirkko ja Eremitaasi

6,5 h
85 € / aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.

Kokopäiväretken aikana tutustumme Pietarin tärkeimpiin nähtävyyksiin, Iisakin kirkkoon ja vaikuttavaan Eremitaasiin. Aamupäivän kaupunkikierroksen aikana saamme nauttia kaupungin kauniista maisemista ja arkkitehtuurista, sekä nähdä mm. maailman kolmanneksi korkeimman kirkon, Iisakin kirkon, Pietari-Paavalin linnoituksen, Verikirkon, Pietari Suuren muistopatsaan ja kuuluisan Nevsky Prospekt -kadun.

Retken aikana on kolme kuvauspysäkkiä, jonka aikana voit jalkautua ja taltioida muistoja ja nähtävyyksiä.

  • Vasilinsaaren kärki. Paikka toimi aikanaan Pietarin kaupallisena keskuksena. Niemen kärjessä kohoavat punaiset majakkapylväät sekä unohtumaton näköala Nevajoelle ja joen toiselle puolelle, Pietarin keskustaan. Nevajoen rannalla näemme myös Pietari-Paavalin linnoituksen, johon kaupunkia on alettu alun perin rakentaa.
  • Pyhän Nikolauksen kirkko. Eräs kuuluisimpia barokkilaistyyliä edustava kirkko Pietarissa. Rakennettu meritaistelussa kaatuneiden muistoksi.
  • Verikirkko (Kristuksen ylösnousemuksen katedraali). Yksi maailman kuuluisimpia kirkkoja, edustaa venäläistä kansallisromanttista tyyliä. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881.

Kaupunkikierroksella ei vierailla nähtävyyksissä sisällä.

Vierailemme kaupunkikierroksen päätyttyä 1858 valmistuneessa Iisakin kirkossa, jolla oli aikoinaan katedraalin asema. Kirkon 112 monoliittipylvästä ovat vaikuttava näky joka puolelle näkyvän kullatun kupolin ohessa.

Tämän jälkeen lounaalle on omatoimista aikaa n. 1 tunti.

Tauon jälkeen tutustumme Eremitaasiin. Opastettu kierros alkaa Talvipalatsista, jossa näemme ainutlaatuisia saleja. Talvipalatsi toimi aikoinaan tsaarien talviasuntona. Eremitaasin kierroksen aikana keskitytään pääasiassa eurooppalaiseen taiteeseen. Maalausten lisäksi näytteillä on myös posliini- ja hopeaesineitä, astioita, huonekaluja ja antiikkiesineitä. 

Peruutus

Retki järjestetään torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retki voidaan perua mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia (6). Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien tilausehdot

Pietarin kaupunkikierros ja Eremitaasi
alk 85 € / hlö