Pietarin kaupunkikierros, Iisakin kirkko ja Pietarhovi

6,5 h
85 € / aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.

Tämän kokopäiväretken aloitamme tutustumalla Pietarin kaupunkiin. Bussikierroksen aikana pysähdymme useasti, jotta retkeläiset pääsevät tarkastelemaan ja valokuvaamaan kohteita lähempää. Pysähdyspaikkoina toimivat

  • Verikirkko, yksi maailman tunnetuimmista kirkoista
  • Vasilinsaari, kaunis ja historiallinen kaupunginosa Nevan suiston äärellä
  • Pyhän Nikolaoksen merikatedraali Krjukovin kanavan varrella, jonka maalaukset kertovat Venäjänlaivaston historiasta
  • Pyhän Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko kullatun kupolin kera, ja joka toimii nykyään museona.

Kierroksen kulusta vastaa ammattiopas, joka kertoo kiehtovia tarinoita kaupungin historiasta ja synnystä.

Kaupunkikierroksen jälkeen matka jatkuu Iisakin kirkolle, josta retkibussi suuntaa kohti Pietarhovin alapuiston palatsi- ja puistoalueelle. Pietarhovi on rakennettu 1700-luvulla ja se tunnetaan kaikkien Venäjän tsaarien kesäasunnoista suurimpana mahtavine suihkulähteineen sekä puutarhoineen. Vierailu sisältää kierroksen tässä Venäjän Versailleksikin kutsutussa puistossa sekä puutarhassa. Yhdet retken kohokohdista, Grand Cascade sekä Samsonin suihkulähde edustavat Venäjän barokkikauden ylellisyyden symboleja.

Lisätietoja retkestä

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin 1.5.-1.10.2020 välisenä aikana.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retki voidaan perua mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia (6). Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien tilausehdot

Pietarin kaupunkikierros, Iisakin kirkko
alk 85 € / hlö