Pietarin kaupunkikierros ja Iisakin kirkko

noin 3,5 h
45 € / aikuinen, 25 € / lapsi 7-12 v

Tervetuloa ensitreffeille Pohjoisen Venetsian kanssa. Pietari on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. Eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin verrattuna Pietari on kaupunkina uusi. Pietari on levittäytynyt Nevajoen rannoille sekä suistoalueelle ja sen lukuisille saarille. Tämä retki on täydellinen tapa tutustua ja rakastua Pietariin ja venäläiseen kulttuuriin.

Bussikierroksen aikana kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräävät henkiin ajettaessa pitkin kaupungin vilkkaita katuja ja Nevan rantoja. Retken aikana on kolme kuvauspysäkkiä, jonka aikana voit jalkautua ja taltioida muistoja ja nähtävyyksiä.

  • Vasilinsaaren kärki. Paikka toimi aikanaan Pietarin kaupallisena keskuksena. Niemen kärjessä kohoavat punaiset majakkapylväät sekä unohtumaton näköala Nevajoelle ja joen toiselle puolelle, Pietarin keskustaan. Nevajoen rannalla näemme myös Pietari-Paavalin linnoituksen, johon kaupunkia on alettu alun perin rakentaa.
  • Pyhän Nikolauksen kirkko. Eräs kuuluisimpia barokkilaistyyliä edustava kirkko Pietarissa. Rakennettu meritaistelussa kaatuneiden muistoksi.
  • Verikirkko (Kristuksen ylösnousemuksen katedraali). Yksi maailman kuuluisimpia kirkkoja, edustaa venäläistä kansallisromanttista tyyliä. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881.

Ajamme myös Nevsky Prospektia pitkin. Pietarin pääkatu Nevsky Prospekt on 4,5 km pitkä, ja kadun varrella sijaitsee runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita. Nevsky Prospekt on myös kaupungin suosituinta ostosaluetta ja parhaimmat liikkeet löytyvät läheltä Gostiny Dvorin kauppakeskusta. Retken aikana näemme Senaatin aukiolla sijaitsevan Pietari Suuren muistopatsaan, Vaskiratsastajan. Koko Pietarin upea kaupunki on oikeastaan muistomerkkinä kaupungin perustajalle Pietari Suurelle.

Retken kohokohtana toimii Iisakin aukiota hallitseva Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko kullatun kupolin kera. Kirkko toimii nykyään museona. Kirkon 112 monoliittipylvästä ovat vaikuttava näky joka puolelle näkyvän kullatun kupolin ohessa.

Kaupunkikierroksella käydään vain Iisakin kirkon sisällä.

Lisätietoja retkestä

Retken kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Retkeltä voi jäädä pois keskustassa tai satamassa. Huomioithan, että jos palaat satamaan retken jälkeen ei maihinnousu laivaan ole vielä alkanut. Maihinnousu laivaan alkaa n. 3 tuntia ennen laivan lähtöä.

HUOM!

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retket voidaan perua mikäli retkelle ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia (6). Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien järjestäjä pidättää oikeudet kaikkiin muutoksiin.

Tutustu myös retkien tilausehtoihin.

Pietarin kaupunkikierros
alk 45 € / hlö