Pietarin kirkot: Verikirkko, Iisakin kirkko, Pietari-Paavalin linnoitus

6,5 h
80 € / aikuinen, 40 € / lapsi 7-12 v.

Retken aikana pääset tutustumaan Pietarin monipuoliseen arkkitehtuuriin ja rikkaaseen historiaan. Pääset vierailulle Pietari-Paavalin linnoitukseen, Verikirkkoon sekä suurenmoiseen Iisakin katedraaliin.

Kaupunkiin tutustuminen alkaa kiertoajelulla, jonka aikana tutustut mielenkiintoisiin kertomuksiin kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä. Kiertoajelun aikana pysähdytään myös ottamaan valokuvia Vasilinsaaren Strelkalla, josta avautuu upea näköala kaupungin rantakaduille; Verikirkon edustalla sekä Pyhän Nikolauksen kirkolla.

Tämän retken aikana pääset vierailemaan Pietari-Suuren 1700-luvulla perustamaan Pietari-Paavalin linnoitukseen kävellen. Samalla näet myös Pietari-Paavalin tuomiokirkon, johon on haudattu lähes kaikki Romanovin keisarisuvun jäsenet. Iisakin kirkko on suurin ortodoksinen kirkko Pietarissa ja varsin vaikuttava näky kultakupolinsa kanssa.101,5 metriä korkean kirkon on luonut ”Pohjoinen Michelangelo” Auguste Montferrand.
Kirkon hienoimpia koristeita ovat 112 graniittipylvästä, pronssiset veistokset sekä kultaiset kupolit, joiden pinnoitukseen on käytetty jopa 100kg aitoa kultaa. Sisätilojen sisustukseen on käytetty 14 erilaista marmorilajia, puolijalokiviä ja mosaiikkikuvia.

Kolmas kirkko, johon retkellä tutustutaan on Verikirkko eli Kristuksen ylösnousemuksen katedraali. Yksi maailman kuuluisimpia kirkkoja, edustaa venäläistä kansallisromanttista tyyliä. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881. Kirkosta voi löytää yli 7000 neliön verran mosaiikkitaidetta.

Lisätietoja retkestä

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retki voidaan perua mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia (6). Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien tilausehdot

Pietarin kirkot
alk 80 € / hlö