Pohjoinen Venetsia: kaupunkikierros, Iisakin kirkko ja kanavaristeily

5,5 h
85 € / aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.

Tämän retken aikana pääsette tutustumaan kaupungin historiaan ja nauttimaan Pietarin lumoavista näköaloista. Kierroksen aikana koette Nevan historiallisen keskustan ja perehdytte alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Pääsette kävelemään kaupungin pääkadulla Nevski prospektilla ja upealla Vasilinsaarella, ottamaan valokuvia Venäjän arkkitehtuurin mestariteoksen Verikirkon edustalla, sekä Vasilinsaaren Strelkalla, josta aukeaa unohtumaton näköala Nevajoelle ja kaupungin rantakaduille.  

Vierailemme kaupunkikierroksen päätyttyä 1858 valmistuneessa Iisakin kirkossa, jolla oli aikoinaan katedraalin asema. Kirkon 112 monoliittipylvästä ovat vaikuttava näky joka puolelle näkyvän kullatun kupolin ohessa.

Retken ohjelma jatkuu tunnin kestävällä mukaansatempaavalla joki- ja kanavaristeilyllä. Pietaria kutsutaan usein Pohjoisen Venetsiaksi, koska seitsemäsosa alueesta on vesistöä. Pietari Suuren suunnitelma oli, että uuden pääkaupungin asukkaat voivat liikkua alueella vesireittejä pitkin ja siksi rantakadut ovatkin viihtyisiä ja koristeltu kauniisti.

Laivamatkan aikana näemme arkkitehtuurisia kokonaisuuksia, tsaarien ja ylimystön komeita palatseja, romanttinen Kesäpuisto sekä lukemattomia kauniisti koristeltuja siltoja.

Lisätietoja retkestä

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin 1.5.-1.10.2020 välisenä aikana.

Retki järjestetään seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa

Retki voidaan perua mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia (6). Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).

Retkien tilausehdot

Pohjoinen Venetsia
alk 85 € / hlö